Fiberhood platteland Groningen

Type letter voor letter je postcode en huisnummer zonder spatie, dan je email.


Snel internet op het platteland? Wij regelen het eindelijk echt.

Je geduld is op

Gebrekkig internet, daar heb je dagelijks last van. Voor je bedrijf, werk en privé. Mooie beloften van vraagbundelingsgroepen zijn duur en komen slecht van de grond.

Maar het kan wel

Als we het echt samen doen, kan je binnen een half jaar glasvezel organiseren in je eigen buurt. Sowieso kost het maar een kwart van wat anderen zeggen. Let op: Mits al je buren de kabel over hun land toe staan. Fiberhood is de eerste non-profit internetprovider. Fiberhood levert supersnel en betaalbaar internet aan je eigen, lokale Fiberhood coöperatie. We helpen ook bij aanleg en beheer van het slimme glasvezelnetwerk, dat je zelf goedkoop kan regelen met je buren.

Samen glasvezel


Actieve buurten 28 September 2020

 1. Bedum
 2. De Marne
 3. Winsum
 4. Eeemsmond
 5. Loppersum
 6. Zuidhorn
 7. Grootegast
 8. Marum
 9. Leek
 10. Slochteren
 11. Oldambt
 12. BelingWedde
 13. Vlagtwedde
 14. Grachtengordel Amsterdam
 15. Kootwijkerbroek
 16. Barneveld

Maak jouw buurt hier actief. Je kan je ook opgeven als vrijwilliger. Wordt dan ook lid van de Coop in jouw buurt (onderaan deze pagina). Je kan via Skype chat je vragen stellen aan vrijwilligers en het Fiberhood team. Als je de vraag in het Engels stelt kunnen de buitenlandse Fiberhood mensen ook je vragen beantwoorden.


Wat zie ik op de kaart?

Type bovenaan deze pagina langzaam je postcode en huisnummer in en je zoomt steeds verder in op je eigen huis of bedrijfspand. Je ziet dan ons voorstel hoe de glasvezel kabels naar je buren kunnen gaan lopen.

De kaart op de achtergrond is de plankaart voor ons glasvezelnetwerk. We rekenen elke week met deze door onze research afdeling gemaakte FiberMapper software de slimste, goedkoopste en makkelijkste manier uit om je huis op Fiberhood aan te sluiten. De kaart wordt nog elke dag verder uitgebreid, binnenkort kan je de aanmeldingen zien en de reeds aangelegde glasvezels. Met de FiberPlanner software zie je voor jouw huis uitgerekend wanneer we bij jou komen aanleggen in de straat gaan aanleggen wanneer je supersnel internet hebt. Tot die tijd kan je alvast met een groepje van 3 tot 30 buren binnen twee weken snel internet krijgen vanaf 10 euro per maand. Zo gauw het Fiberhood glasvezel netwerk je bereikt dan gaat de snelheid omhoog naar 1, 10 of 80 Gbps.

Lichtblauw zijn de kabels voor een korte afstand van enkele meters, paars voor afstanden boven de 100 meter die moeten worden ingegraven, donker paars voor afstanden boven 500 meter. Voor huizen en boerenbedrijven in het buitengebied met eigen grond zie je de kabels nu dwars over je land lopen. Je kan over een week of twee op de website gaan aangeven hoe je die kabel wilt laten lopen, bijvoorbeeld langs de randen en sloten van je akkers of weiland. Je kan dat met een smartphone of iPad met GPS zelf de route lopen tussen twee boerderijen, een week later wordt die route dan op de kaart meegenomen zodat de paarse kabels niet meer dwars over je land lopen. Dwars over het land is duurder omdat de kabels dan onder de ploegdiepte moeten liggen, langs de sloot of berm kunnen ze op 30 centimeter diepte met een kabelploeg goedkoper gegraven. Misschien kan de kabel ook met paaltjes, in hekwerk of via bomen worden geleid. Je kan eventueel zelf de kabel helpen aanbrengen en zo extra besparen op de aanlegkosten voor jezelf en je buren.

De aanlegprijs middel je met je buren. De aanleg kunnen we goedkoper doen dan anderen omdat: 99% van het netwerk op particulier terrein ligt je aanleg samen organiseert in je eigen buurt jouw coöperatie beheert zonder winstoogmerk of tussenpersonen

Voordelen Fiberhood coöperatie

 • Toekomstbestendige techniek. Je router doet snelheden van 1 Gbps, 6,6 Gbps tot wel 80 Gbps en meerdere 7 Gbps wifi 802.11ac met antennes voor grote afstanden. Langlevende zonnepanelen, Tesla batterijen en elektrische autos die je kan delen.
 • Jouw buurtnetwerk levert niet alleen supersnel internet. Het is ook geschikt om zelf opgewekte stroom onderling te verdelen.
 • Betrouwbare lokale organisatie. Je kan zo binnenlopen.
 • Alle afnemers worden lid van de lokale coöperatie.
 • Financieel gunstig. Minder dan de helft betalen voor stroom, internet, televisie, telefoon en mobiel.
 • Je bepaalt zelf de prijs en hoe je de “winst” investeert in je buurt of verdeelt onder de leden...

Geef je op als lid van de Coop in jou gemeente

Help mee aan onze missie en wordt meteen lid van de coöperatie.

 • Binnen drie weken heb je alvast 20 tot 100 Mbps internet met een paar van je buren samen in afwachting van de 1 Gbps of meer.
 • Als lid van de Fiberhood Coop krijg je invloed op belangrijks beslissingen.
 • Je kan investeren in glasvezel, zonnepanelen, windmolens, elektrische auto's en opslag van stroom voor de kostprijs van techniek
 • Omdat we in de Coop gezamenlijk inkopen krijg je ook nog groepskorting.
 • Je kan je opgewekte stroom verkopen via de Coop aan zowel de klanten als leden van de Coops.
 • Een deel van de winst van de Coop worden aan je uitgekeerd.
 • Je krijgt stemrecht op hoe internet, glasvezelnet en energienet worden beheerd.
 • Je kan je diensten en producten aan de Coop en haar leden aanbieden.

Type letter voor letter je postcode en huisnummer zonder spatie, dan je email.Onze Missie voor 2018:

Alle buitengebieden voorzien van glasvezel.

Wist je dat er in ons welvarend Nederland nog 200.000 adressen zonder goed internet zijn? Onzinnig natuurlijk! Goede infrastructuur is de basis voor een bloeiende lokale economie en samenredzaamheid. Juist in onze buitengebieden waar het steeds moeilijker is om voorzieningen, zorg en onderwijs overeind te houden.