Mee doen

Steun jouw platteland

Chlidren installing FiberCable, Fiberglass, Fiber Optic Cable

Snel internet is een basis infrastructuur die beschikbaar moet zijn voor iedereen.

We richten ons eerst op het platteland zonder glasvezel. Op 200.000 adressen ontbreekt toekomstbestendig internet en zijn er problemen met werkgelegenheid, zorg en onderwijs door vergrijzing en bevolkingsdaling. Fiberhood wil juist in die gebieden investeren om te helpen het tij te keren. Andere providers doen dat niet, of tegen te hoge aanlegkosten.

We geloven dat juist hier ondernemende mensen de handen in één willen slaan om problemen praktisch op te lossen. Samen kunnen deze eerste lokale Fiberhood coöperaties voorbeeld zijn voor de rest van NL.

Hoe kan ik helpen?

Fiberhood start zonder grote investeerders om het non-profit karakter en afluistervrij te kunnen garanderen. Vandaar dat je ons kunt helpen met de opstart van de eerste lokale coöperaties, door zelf direct lid te worden voor 40 euro.

Je lidmaatschap is een investering in de coöperatie. Zie het als voorfinanciering van de diensten, die je later afneemt.

Crowdfunding

Als je meer wilt bijdragen kan dat ook. Kies voor:

  • 300 euro voor een aansluiting in het buitengebied
  • 1000 euro voor promotiepakket voor actieve buurt op het platteland
  • 2000 euro voor de inrichting van een mobiele container, die mee reist naar de buurten in actie

Hoe sneller we het startkapitaal hebben hoe sneller we kunnen beginnen. In 2016 willen we minimaal 5 lokale internet coöperaties aansluiten. Als deze internet afnemen is het startprobleem opgelost. Dan is er voldoende geld om dorp voor dorp te verbinden aan ons netwerk.